همه چیز درباره‌ی آزمون PTE: منابع، محل برگزاری و هزینه‌ها

همه چیز درباره‌ی آزمون PTE: منابع، محل برگزاری و هزینه‌ها

همه چیز درباره‌ی آزمون PTE: منابع، محل برگزاری و هزینه‌ها

آزمون PTE به عنوان یکی از جدیدترین و پرطرفدارترین آزمون‌های زبان انگلیسی، توجه بسیاری از داوطلبان مهاجرت، تحصیل و کار را به خود جلب کرده است. این آزمون به دلیل تکنولوژی پیشرفته و ارزیابی کاملا دیجیتالی، تجربه‌ای متفاوت از سایز آزمون‌ها مثل آیلتس ارائه می‌دهد. اما چه چیزی باعث شده PTE تا این حد محبوب شود؟ در این مقاله به بررسی کامل آزمون PTE، تفاوت‌های آن با آزمون آیلتس، منابعی که برای موفقیت در این آزمون نیاز دارید و همچنین هزینه‌های مرتبط با آن خواهیم پرداخت. اگر در انتخاب این آزمون مردد هستید، با ما همراه شوید تا همه چیز را درباره‌ی آن بدانید.

آزمون PTE چیست؟

آزمون PTE (Pearson Test of English) یک آزمون استاندارد بین‌المللی، برای ارزیابی مهارت‌های زبان انگلیسی است که به وسیله‌ی موسسه‌ی Pearson برگزار می‌شود. این آزمون برای افرادی که قصد دارند در کشورهای انگلیسی زبان تحصیل یا کار کنند، طراحی شده است.

انواع آزمون PTE

PTE Academic: این آزمون معمولا برای افرادی است که قصد تحصیل در دانشگاه‌های انگلیسی زبان را دارند. همچنین نتایج این آزمون برای انواع مهاجرت کاری به کشورهای استرالیا و نیوزیلند هم پذیرفته می‌شود. این آزمون شامل بخش‌های خواندن (Reading)، نوشتن (Writing)، مکالمه (Speaking) و شنیدن (Listening) است و به صورت کاملا کامپیوتری انجام می‌شود. نتایج این آزمون برای دو سال معتبر است.

PTE General: این آزمون برای ارزیابی مهارت‌های عمومی زبان انگلیسی طراحی شده و بیشتر برای اهداف شخصی به کار می‌رود. مثلا وقتی که قصد دارید دانش زبان خود را بسنجید. نتایج این آزمون برای اهداف تحصیلی یا مهاجرتی مورد قبول قرار نمی‌گیرد. این آزمون دو بخش شفاهی و کتبی دارد و نتایج آن مادام‌العمر معتبر است.

PTE Young Learners: این آزمون برای کودکان بین 6 تا 13 سال طراحی شده و شامل فعالیت‌هایی مثل نوشتن داستان‌های کوتاه، تطبیق تصاویر و بازی‌های گروهی است و به عنوان معیاری برای ارزیابی پیشرفت زبان انگلیسی در کودکان استفاده می‌شود.

تفاوت آزمون PTE و آیلتس

آزمون PTE و آیلتس هر دو برای سنجش مهارت‌های زبان انگلیسی در سطح بین‌المللی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما تفاوت‌های کلیدی بین این دو آزمون وجود دارد:

آزمونآیلتسPTE
نوع آزمونIELTS Academic, IELTS General Trainingنوع اصلی: PTE Academic
نحوه‌ی برگزاریبه دو صورت کاغذی و کامپیوتری برگزار می‌شود.تماما کامپیوتری برگزار می‌شود.
ساختار آزمون4 بخش:
شنیدن (Listening): 30 دقیقه
خواندن (Reading): 60 دقیقه
نوشتن (Writing): 60 دقیقه
 مکالمه (Speaking): 11-14 دقیقه
به طور کل 2 ساعت و 45 دقیقه طول می‌کشد.
Speaking به صورت مصاحبه حضوری یا ویدیو کال با یک ممتحن انجام می‌شود.
3 بخش:
مکالمه و نوشتن: 54 تا 67 دقیقه
خواندن (Reading): 30 دقیقه
گوش دادن (Listening): 30 تا 43 دقیقه
 به طور کل 2 ساعت تا 2 ساعت و 15 دقیقه طول می‌کشد.
Speaking به صورت کامپیوتری و با ضبط صدا انجام می‌شود.  
نمره‌دهینمرات بین 0 تا 9 است.نمرات بین 10 تا 90 است.
زمان اعلام نتایج3 تا 5 روز برای آزمون کامپیوتری 13 روز برای آزمون کاغذیمعمولا در عرض 48 ساعت و نهایتا ظرف 5 اعلام می‌شود.  
مکان آزموندر بیش از 140 کشور برگزار می‌شود.در حدود 50 کشور برگزار می‌شود.
پذیرشتوسط بیش از 11500 سازمان در سراسر جهان پذیرفته شده است.به وسیله‌ی بیش از 3300 سازمان در سراسر جهان پذیرفته شده است.

آزمون PTE  یا آیلتس؟ کدام راحت‌تر است؟

Writing آزمون آیلتس 60 دقیقه زمان دارد، در حالی‌که Writing، آزمون PTE، 20 دقیقه زمان دارد. از همین‌جا می‌شه فهمید که در Writing آیلتس باید حجم بیشتری از اطلاعات را نوشت. پس اگر مهارت‌های نوشتاری شما خیلی قوی نیست، بهتر است که در آزمون PTE شرکت کنید. هم آزمون آیلتس و هم آزمون PTE هر دو Reading های سختی دارند و از این لحاظ خیلی با هم تفاوت ندارند. اما از لحاظ Listening و Speaking ‌می‌شود گفت Listening و Speaking، آزمون PTE تا حدی راحت‌تر از آزمون آیلتس است. به طور کلی گرفتن نمرات بالاتر در آزمون PTE راحت‌تر از آیلتس است.

آزمون PTE  کجا برگزار می‌شود؟

آزمون PTE در ایران برگزار نمی‌شود. برای شرکت در آزمون PTE باید به کشورهای اطراف سفر کنید. این آزمون در کشور آذربایجان و شهر باکو، در ترکیه در شهرهای استانبول و آنکارا و در امارات در شهرهای دبی و ابوظبی برگزار می‌شود.

این آزمون همچنین در کشور گرجستان در شهر تفلیس، ارمنستان در شهر ایروان و عراق در شهر اربیل برگزار می‌شود.

هزینه‌ی آزمون PTE

هزینه‌ی آزمون PTE ثابت نیست و به کشوری که در آزمون می‌دهید، بستگی دارد. هزینه‌ی آزمون PTE در آذربایجان 220 دلار در ترکیه 6000 لیر که در حال حاضر برابر با 176 دلار است. در امارات 350 دلار، در گرجستان 220 دلار، در ارمنستان 230 دلار و در عراق 250 دلار است.

به این ترتیب ترکیه یکی از پایین‌ترین هزینه‌های آزمون PTE را دارد.

بخش‌های مختلف آزمون PTE

بخش صحبت کردن (Speaking) که خود شامل 5 بخش است:

  1. بلند خواندن (Read Aloud):  یک متن کوتاه روی صفحه نمایش نشان داده می‌شود و شما باید آن را با صدای بلند بخوانید.
  2. تکرار جمله (Repeat Sentence): در این بخش به جملاتی که برای شما پخش می‌شود، گوش می‌دهید و بعد از هر جمله باید  آن را تکرار کنید.
  3. توصیف تصویر(Describe Image): یک تصویر به شما نشان داده می‌شود و شما 40 ثانیه وقت دارید که آماده شوید و در 40 ثانیه بعد باید تصویر را توصیف کنید.  
  4. بازگو کردن سخن‌رانی (Re-tell Lecture): یک فایل صوتی یا تصویری که شامل یک سخن‌رانی است، برای شما پخش می‌شود. بعد از اتمام آن شما باید نکات اصلی را به طور خلاصه بیان کنید.
  5. پاسخ به سوال کوتاه (Answer Short Question): در این بخش سوال‌های کوتاه از شما پرسیده می‌شود و شما باید پاسخ‌های کوتاه و سریع بدهید. سوال‌ها معمولا اطلاعات عمومی هستند.

بخش نوشتن (Writing) شامل دو فعالیت اصلی است که عبارتند از:

  1. خلاصه سازی متن نوشته شده (Summarize Written Text): شما یک متن کوتاه را که معمولا 300 کلمه دارد می‌خوانید و باید آن را در یک جمله خلاصه کنید. این جمله باید 5 تا 75 کلمه داشته باشد. این بخش توانایی شما را در خلاصه نویسی و بیان نکات مهم ارزیابی می‌کند.
  2. نوشتن مقاله (Essay Writing): شما باید یک مقاله 200 تا 300 کلمه‌ای در پاسخ به یک سوال خاص بنویسید.

بخش شنیدن (Listening) که خود از بخش‌های زیر تشکیل می‌شود:

  1. Summarize Spoken Text: شما به یک فایل صوتی که معمولا یک سخن‌رانی یا گفت‌و‌گو است، گوش می‌دهید و سپس باید آن را در قالب یک متن خلاصه کنید. این خلاصه باید 50 تا 70 کلمه باشد.
  2. Multiple-choice, Choose single Answer: بعد از گوش دادن به صحبت افراد، باید از بین چند گزینه، یک گزینه را انتخاب کنید.
  3. Multiple-choice, Choose Multiple Answers: بعد از گوش دادن به صحبت افراد، این بار باید از بین چند گزینه همه‌ی پاسخ‌های درست را انتخاب کنید. انتخاب گزینه نادرست منجر به از دست دادن نمره می‌شود.
  4. Fill in the Blanks: یک متن با چند جای خالی به شما داده می‌شود، با گوش دادن به یک فایل صوتی باید جاهای خالی را پر کنید.
  5. Highlight correct summary: بعد از گوش دادن به یک فایل صوتی باید از بین چند گزینه، بهترین خلاصه را انتخاب کنید.
  6. Select a missing word: بعد از گوش دادن به یک فایل صوتی، در انتهای فایل، یک کلمه یا عبارت از جمله پایانی حذف شده است و شما باید از بین چند گزینه، کلمه یا عبارتی که به بهترین شکل جمله را کامل می‌کند، انتخاب کنید.
  7. Highlight incorrect Words: یک فایل صوتی پخش می‌شود و همزمان یک متن بر روی صفحه نمایش داده می‌شود. متن شامل چند کلمه‌ی اشتباه است و شما باید این کلمات را شناسایی و انتخاب کنید.
  8. Write from Dictation: یک جمله‌ی کوتاه پخش می‌شود و شما باید آن را دقیقا همان‌‌طور که شنیده‌اید، بنویسید.

بخش خواندن (Reading) که از بخش‌های زیر تشکیل شده است:

  1. Multiple-choice, Choose Single Answer: شما یک متن را می‌خوانید و باید گزینه‌ی صحیح را که فقط یک گزینه است، انتخاب کنید.
  2. Multiple-choice, Choose Multiple Answers: شما یک متن را می‌خوانید و سپس باید به یک سوال با چندین گزینه پاسخ بدهید. در این نوع سوال، بیش از یک گزینه می‌تواند صحیح باشد.
  3. Re-order Paragraph: چند جمله یا پاراگراف به صورت نامرتب به شما داده می‌شود و شما باید آن‌ها را به ترتیب صحیح مرتب کنید تا یک متن منسجم تشکیل شود.
  4. Reading: Fill in the Blanks: یک متن با چند خالی به شما داده می‌شود و باید از بین گزینه‌های داده شده کلمه یا عبارت مناسب را برای پر کردن هر جای خالی انتخاب کنید.
  5. Reading & Writing: Fill in the Blanks: مثل قبل یک متن با چند جای خالی به شما داده می‌شود. در اینجا باید کلمات مناسب را از یک فهرست کشویی انتخاب کنید.

منابع آزمون PTE

برای آمادگی و موفقیت در آزمون PTE استفاده از منابع معتبر و متنوع بسیار مهم است. در اینجا بهترین منابع آزمون PTE را به شما معرفی می‌کنیم.

  1. کتاب‌ها و منابع چاپی:

The Official Guide to PTE Academic: کتاب رسمیPearson  برای آزمون PTE که شامل راهنمای کامل آزمون، نمونه سوالات و روش‌های جواب دادن به سوالات است.

PTE Academic Practice Tests Plus: این کتاب شامل تست‌های شبیه‌سازی شده به همراه پاسخ‌های تشریحی و نکات کلیدی برای هر بخش آزمون است.

PTE Academic Expert Series: این مجموعه کتاب شامل تمرین‌هایی با تمرکز بر هر چهار مهارت آزمون است و برای تقویت این مهارت‌ها بسیار مفید است.

The PTE Academic Testbuilder: این هم کتاب دیگری برای آزمون‌های شبیه‌سازی شده است که به صورت کاملا کامپیوتری برگزار می‌شود.

  • منابع آنلاین:

سایت E2 Language: سایتی است برای آمادگی انواع آزمون‌های زبان، از جمله PTE

سایت PTE Tutorials: که فقط به آمادگی برای آزمون PTE اختصاص دارد.

سایت Pearson PTE: سایت رسمی موسسه‌ی Pearson است که در بخش PTE Tests آزمون‌های تمرینی را ارائه می‌کند.

خدمات این سایت‌ها به دو صورت رایگان و VIP ارائه می‌شود.

  • اپلیکشن‌ها :

اپیلکشن ApeUni: این اپلیکشن خدمات زیادی دارد که بخشی از آن‌ها رایگانند و بخشی از آن‌ها نیاز به اشتراک VIP دارند. اما تعداد زیادی تست تمرینی در هر چهار مهارت دارد که به همراه پاسخ‌های کوتاه‌شان رایگان هستند.

  • کانال‌های یوتیوب:

Language Academy PTE: شامل بیش از دو هزار ویدیو از نکات و سوالات تمرینی است.

E2 PTE: شامل حدود صدها ویدیو است که به معرفی انواع سوالات، معیارهای نمره‌دهی و نکاتی برای هر چهار بخش آزمون می‌پردازد.

ثبت نام در آزمون PTE

  1. انتخاب مرکز آزمون: از آنجایی که همان طور که گفتیم آزمون PTE در ایران برگزار نمی‌شود. ابتدا باید یکی از کشورهای همسایه را برای آزمون انتخاب کنید. ترکیه و شهرهای استانبول و آنکارا به دلیل هزینه‌ی پایین‌تر آزمون از مقاصد محبوب ایرانی‌ها برای آزمون PTE هستند.
  2. ایجاد حساب کاربری و ثبت نام: به وبسایت رسمی Pearson PTE مراجعه کنید و یک حساب کاربری ایجاد کنید. سپس وارد بخش ثبت نام شوید و یکی از مراکز آزمون موجود در ترکیه را با توجه به تاریخ و ساعتی که می‌توانید در آزمون حاضر شوید انتخاب کنید.
  3. پرداخت هزینه ثبت‌نام: هزینه آزمون باید به صورت آنلاین و با استفاده از کارت‌های اعتباری بین‌المللی ( مثل ویزا یا مستر کارت) پرداخت شود. احتمالا برای انجام این پرداخت‌ها به کمک شرکت‌های واسطه نیاز پیدا می‌کند. پس از پرداخت موفق می‌توانید به ترکیه سفر و در آزمون شرکت کنید.
  4. نتایج آزمون: پس از آزمون معمولا ظرف 48 ساعت می‌توانید نتیجه‌ی آزمون را از طریق وبسایت Pearson پیگیری کنید و در صورت نیاز به دانشگاه‌ها و موسسات مهاجرتی ارسال کنید.

آزمون PTE برای استرالیا

آزمونAcademic  PTE توسط دولت نیوزیلند برای اهداف مهاجرتی، تحصیلی و کاری پذیرفته می‌شود و برای همه‌ی دسته‌های ویزای استرالیا مورد قبول است.

حداقل نمرات مورد نیاز : حداقل نمرات PTE بسته به نوع ویزا متفاوت است. برای مثال ویزای کاری استرالیا به حداقل نمره‌ی PTE، 50 نیاز دارد و برای کسب امتیاز بیشتر نمره‌ی 65 یا 79 ضروری است. برای تحصیل در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به نمره‌ی PTE، 58 با حداقل 50 در هر بخش نیاز هست. تحصیل در مقطع دکترا هم به حداقل نمره‌ی PTE، 65 با حداقل 58 در هر بخش نیاز دارد.

آزمون PTE برای نیوزیلند

نیوزیلند هم مثل استرالیا نتایج آزمون PTE Academic را برای انواع مهاجرت کاری و تحصیلی می‌پذیرد.

حداقل نمرات مورد نیاز: برای تحصیل در نیوزیلند به حداقل نمره‌ 50 تا 65 نیاز هست. برای ویزای کار به حداقل نمره‌ی 58 و برای ویزای اقامت به حداقل نمره‌ی 65 نیاز هست.

کدام کشورها نتایج آزمون PTE را می‌پذیرند؟

علاوه بر استرالیا و نیوزیلند، آزمون PTE Academic برای مهاجرت به کشورهای دیگری هم قابل قبول است. این کشورها عبارتند از: کانادا، انگلستان و آمریکا که بعضی از دانشگاه‌ها و برنامه‌های مهاجرتی آن‌ها نتایج آزمون PTE را می‌پذیرند.

نتیجه‌گیری: آزمون PTE یکی از جدیدترین آزمون‌های زبان انگلیسی است که به صورت تماما کامپیوتری اجرا و به وسیله‌ی هوش مصنوعی تصحیح می‌شود. نتایج این آزمون سریع‌تر از آزمون‌های دیگر و معمولا ظرف مدت 48 ساعت و نهایتا تا 5 روز اعلام می‌شود. این آزمون در طول سال به صورت مکرر برگزار می‌شود و شما می‌توانید تاریخ آزمون را بر اساس برنامه شخصی خود انتخاب کنید.

آزمون PTE در ایران برگزار نمی‌شود و برای شرکت در آن باید به کشورهای اطراف سفر کنید. ترکیه، آذربایجان، ارمنستان، عراق و امارات متحده از کشورهایی هستند که آزمون PTE در آن‌ها برگزار می‌شود. هزینه‌ی آزمون PTE در کشورهای مختلف متفاوت است. ترکیه یکی از پایین‌ترین هزینه‌های آزمون PTE را دارد. در این مقاله همچنین به معرفی منابع معتبر آزمون PTE پرداختیم. امیدواریم توانسته باشیم به شما کمک کنیم در این آزمون به نتایج بهتری دست پیدا کنید.

موسی ظهیری

موسی ظهیری

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.

یک پاسخ بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.