راهنمای گام به گام مراحل اخذ ویزای شینگن 2025: مدارک مورد نیاز، مراحل دریافت ویزا و هزینه‌ها

راهنمای گام به گام مراحل اخذ ویزای شینگن 2025: مدارک مورد نیاز، مراحل دریافت ویزا و هزینه‌ها

راهنمای گام به گام مراحل اخذ ویزای شینگن 2025: مدارک مورد نیاز، مراحل دریافت ویزا و هزینه‌ها

تصور کنید با داشتن یک ویزا بتوانید به جاذبه‌های توریستی پاریس، رم، آمستردام و برلین سفر کنید، این رویا با اخذ ویزای شینگن به واقعیت تبدیل می‌شود. ویزای شینگن کلید ورود شما به فرهنگ، تاریخ و منظره‌های زیبای 27 کشور اروپایی است. اما دریافت این ویزا به هر اندازه که جذابیت دارد، پیچیدگی‌هایی هم دارد، از آماده کردن مدارک و گذر از مراحل اداری هر گام نیازمند دقت و آگاهی است. در این مقاله به اینکه ویزای شینگن برای سال 2025 چیست و انواع آن، راحت‌ترین کشورها برای اخذ این ویزا و همچنین جزئیات و مراحل گام به گام نحوه‌ی اخذ ویزای شینگن می‌پردازیم.

ویزای شینگن چیست؟

ویزای شینگن نوعی ویزای کوتاه‌مدت است که به دارنده آن این امکان را می‌دهد تا به تمام کشورهای عضو منطقه شینگن، بدون نیاز به دریافت ویزای جداگانه برای هر کشور سفر کند. منطقه شینگن شامل 27 کشور اروپایی است که قوانین مرزی مشترکی دارند. با دریافت ویزای شینگن می‌توانید به مدت 90 روز در هر 180 روز در این منطقه اقامت داشته باشید. این ویزا برای سفرهای تجاری، گردشگری و یا دیدار از خانواده و دوستان کاربرد دارد.

انواع ویزای شینگن قابل اخذ برای سال 2025

ویزای شینگن به چهار نوع اصلی تقسیم می‌شود که هر کدام برای مقاصد مختلفی طراحی شده است:

  1. ویزای شینگن نوع A ( ترانزیت فرودگاهی): این ویزا به مسافرانی که در حال ترانزیت بین دو کشور خارج از منطقه شینگن هستند و نیاز دارند که پروازشان را تغییر بدهند، اجازه می‌دهد که از یک فرودگاه در منطقه‌ی شینگن استفاده کنند و این کار را انجام دهند. اما مسافران اجازه‌ی خروج از فرودگاه یا ورود به کشور شینگن را ندارند.
  2. ویزای شینگن نوع B ( ترانزیت زمینی): برای افرادی است که در حال سفر زمینی بین دو کشور خارج از منطقه‌ی شینگن هستند و باید ظرف 5 روز با خودرو یا قطار از منطقه‌ی شینگن عبور کنند. این ویزا با ویزای نوع C به شرط ترانزیت جایگزین شده است.
  3. ویزای نوع C (ویزای کوتاه مدت): این ویزا رایج‌ترین نوع ویزای شینگن است، به دارنده آن اجازه می‌دهد که به مدت 90 روز در هر 180 روز در منطقه‌ی شینگن آزادانه اقامت یا سفر کند. ویزای نوع C  خودش به چند نوع تقسیم می‌شود که نوع آن با توجه به هدف سفر تعیین می‌شود:
  4. ویزای یک بار ورود: دارنده‌ی این ویزا فقط یک بار می‌تواند وارد منطقه‌ی شینگن شود و بعد از خروج از این منطقه، دیگر اجازه‌ی ورود ندارد.
  5. ویزای دو بار ورود: دارنده‌ی این ویزا می‌تواند در طول مدت اعتبار ویزا دو بار وارد منطقه‌ی شینگن شود. بعد از خروج دوم اعتبار ویزا منقضی می‌شود.
  6. ویزای چند بار ورود: دارنده‌ی این ویزا می‌تواند در طول مدت 90 روز هر چقدر که می‌خواهد وارد منطقه‌ی شینگن شود و از آن خارج شود.
  7. ویزای نوع D (ویزای بلند مدت): این ویزا برای افرادی است که قصد دارند برای مدتی طولانی‌تر از 90 روز، در یک کشور شینگن بمانند. مثلا برای تحصیل، کار یا زندگی. ویزای نوع D که به آن ویزای ملی هم گفته می‌شود، معمولا برای اقامت در یک کشور خاص از منطقه‌ی شینگن است اما دارنده‌ی آن می‌تواند به سایر کشورهای شینگن هم سفر کند. البته محدودیت‌های زمانی خاصی برای این سفرها وجود دارد.

کشورهای ویزای شینگن کدامند؟

در جدول زیر می‌توانید لیست 27 کشوری که با داشتن ویزای شینگن در سال 2025 می‌توانید به آن‌ها سفر کنید را ببینید:

در 31 مارس 2024، دو کشور بلغارستان و رومانی به طور محدود به کشورهای حوزه‌ی شینگن پیوستند. به این شکل که مرزهای هوایی و دریایی داخلی‌شان را با کشورهای حوزه‌ی شینگن حذف کردند. این به این معنی است که مسافران دیگر در هنگام عبور از مرزهای دریایی و زمینی این کشورها مورد بررسی قرار نمی‌گیرند. اما این تغییر برمرزهای زمینی اعمال نشده است.

راحت ‌ترین کشورها برای ویزای شینگن کدامند؟

برای اینکه احتمال موفقیت دریافت ویزا را بالا ببرید، بهتر است درخواست ویزا را از کشورهایی انجام دهید که نرخ ریجکتی کمتری دارند. چون در صورت ریجکت شدن هم هزینه‌ی زیادی را از دست می‌دهید و هم اینکه این ریجکتی روی پاسپورت شما تاثیر منفی خواهد داشت.

بعد از گرفتن ویزا می‌توانید به هر کشوری که می‌خواهید سفر کنید، اما این نکته را باید در نظر داشته باشید که کشور صادر کننده‌ی ویزا باید مقصد اصلی شما باشد و بیشترین زمانتان را باید در همان کشور بگذرانید.

ایسلند، سوئیس، لتونی، ایتالیا، لوگزامبورگ، لیتوانی و اسلواکی راحت ترین کشورها برای گرفتن ویزای شینگن هستند. این کشورها کمترین آمار ریجکتی  ویزای شینگن را در سال 2023 داشته‌اند. ایسلند با نرخ ریجکتی 2.2 درصد راحت ترین کشور برای گرفتن ویزای شینگن محسوب می‌شود.

از طرف دیگر مالت، استونی، بلژیک، سوئد، کرواسی، فرانسه و نروژ، بیشترین آمار ریجکتی را دارند و سخت‌ترین کشورها برای گرفتن ویزای شینگن هستند.

راهنمای گام به گام نحوه‌ی اخذ ویزای شینگن در سال 2025

در این قسمت به نحوه‌ی اخذ ویزای توریستی شینگن که رایج‌ترین نوع ویزای شینگن است، می‌پردازیم. سفارت‌های کشورهای مختلف به طور مستقیم با شما در ارتباط نیستند. بلکه خدماتی مثل پذیرش درخواست ویزا و گذرنامه، رزرو وقت ملاقات، دریافت مدارک، انجام بیومتریک که شامل انگشت نگاری و عکس‌برداری است و پیگیری درخواست ویزا را به شرکت‌های واسطه و خصوصی می‌سپارند.

بیشتر شرکت‌های عضو منطقه‌ی شینگن با شرکت VFS Global همکاری می‌کنند. بعضی از کشورها مثل آلمان با ویزا متریک همکاری می‌کنند. اسپانیا هم کارگزاری مخصوص خودش را دارد که به آن BLS International گفته می‌شود.

گفته می‌شود، اگر قصد دارید برای اولین بار درخواست ویزای توریستی شینگن کنید، بهتر است درخواست شما از کشوری باشد که با VFS Global  همکاری می‌کند. اما کارگزار شما هر شرکتی که باشد مراحل کلی درخواست ویزا شبیه هم است. ما در اینجا این مراحل را برای شرکت VFS Global توضیح می‌دهیم. اما پیش از اینکه به سراغ این مراحل برویم، درباره‌ی مدارک مورد نیاز برای ویزای توریستی شینگن صحبت می‌کنیم.

مدارک لازم برای ویزای توریستی شینگن

برای درخواست ویزای شینگن باید مدارک مختلفی را تهیه کنید. این مدارک ممکن است بسته به نوع کشور مقصد و نوع ویزا کمی متفاوت باشد. اما به طور کلی مدارک زیر برای درخواست ویزای شینگن مورد نیاز هستند:

  1. فرم درخواست ویزا: فرم درخواست ویزای شینگن که باید با دقت پر و امضا شود. این فرم را می‌توانید از وبسایت کارگزاری مربوطه دانلود کنید.
  2. پاسپورت معتبر: پاسپورتی که حداقل سه ماه بعد از خروج از منطقه‌ی شینگن معتبر باشد.

کپی از صفحات پاسپورت که شامل اطلاعات شخصی و ویزاهای قبلی است.

  • ترجمه‌ی رسمی شناسنامه
  • عکس پاسپورتی: دو قطعه عکس رنگی جدید با مشخصات استاندارد پاسپورتی
  • مدارک مرتبط با سفر:  

رزرو بلیط رفت و برگشت: این رزرو می‌تواند موقتی باشد نه رزرو قطعی. بسیاری از آژانس‌های مسافرتی این امکان را فراهم می‌کنند که بدون خرید بلیط، یک رزرو موقت یا قابل لغو داشته باشید. این رزرو باید معتبر باشد و در صورت نیاز بتوانید آن را به سفارت ارائه دهید.

رزرو هتل یا نامه از میزبان: رزرو هتل هم می‌تواند موقتی باشد. برای رزرو موقتی می‌توانید از پلتفرم‌های آنلاین که رزروهای قابل لغو ارائه می‌دهند، مثل Booking.com استفاده کنید. در صورتی که در منزل دوستان یا خانواده‌تان می‌مانید نیاز به دعوت‌نامه از میزبان دارید.

بسیاری از متقاضیان ویزای شینگن از رزروهای موقتی بلیط هواپیما و هتل استفاده می‌کنند تا در صورت رد درخواست ویزا، هزینه‌های غیر‌قابل برگشت متحمل نشوند.

برنامه سفر: شامل شهرها، کشورها و هتل‌هایی که قرار است در آن‌ها اقامت کنید، شرح مختصری از فعالیت‌هایی که قرار است در این شهرها و کشورها انجام دهید و جاهایی دیدنی که قرار است از آن‌ها بازدید کنید. کشوری که از آن درخواست ویزای شینگن می‌کنید باید کشوری باشد که بیشترین زمان را در آن سپری می‌کنید. البته زمانی که ویزا را گرفتید لزوما مجبور نیستید که بیشترین وقت خود را در کشور صادر کننده ویزا بگذرانید.

  • بیمه مسافرتی: با حداقل پوشش 30000 یورو که تمام منطقه شینگن را پوشش بدهد و هزینه‌های احتمالی درمان، بستری در بیمارستان و بازگشت به کشور در صورت بروز مشکل پزشکی را شامل شود.
  • گواهی اشتغال به کار: اگر کارمند هستید باید از نامه‌ای از شرکتتان ارائه کنید که در آن سمت شما در شرکت، میزان حقوق دریافتی شما‌ و مدت زمان مرخصی مورد تایید کارفرما ذکر شده است. همچنین به فیش حقوقی سه ماه آخر و سابقه‌ی تامین اجتماعی نیاز هست.

در صورتی که کارمند نیستید و خودتان صاحب شرکت هستید، باید مدارک شرکتتان را ارائه کنید.

  • تمکن مالی: نامه‌ی تمکن مالی که از سوی بانک صادر می‌شود و شامل اطلاعات دقیق حساب شما، میزان موجودی و گردش حساب سه تا 6 ماه آخر است. برای تمکن مالی عدد دقیقی بیان نشده اما گفته می‌شود که 4000 یورو برای هر نفر کفایت می‌کند. واضح است که هر چه موجودی حساب شما بیشتر باشد، شانس دریافت ویزا افزایش پیدا می‌کند.
  • مدارک اموال و دارایی‌ها: مثل سند ملک یا خودرو یا سایر دارایی‌ها که نشان‌دهنده‌ی وضعیت مالی پایدار شماست.
  • گواهی وضعیت تاهل
  • رسید پرداخت هزینه ویزا که باید همراه مدارک به کارگزاری تحویل داده شود.

نکات مهم: همه‌ی مدارک باید به زبان انگلیسی یا زبان رسمی کشور مقصد، ترجمه رسمی شده باشند.

بررسی کنید که آیا کشور مقصد نیاز به مدارک بیشتری دارد یا نه.

ارائه‌ی مدارک کامل و دقیق به افزایش شانس موفقیت در دریافت ویزا کمک می‌کند.

مراحل اخذ ویزای شینگن

  1. انتخاب کشور مقصد: ابتدا باید کشور شینگنی که قصد دارید بیشتر از 50 درصد زمان سفر خودتان را در آن بگذرانید، انتخاب کنید. اگر سفر شما شامل چندین کشور است و هیچ کدام از این کشورها بیش از نیمی از اقامت شما را تشکیل نمی‌دهند، باید به کشوری که اولین بار وارد آن می‌شوید، درخواست ویزا بدهید.
  2. مراجعه به وبسایت VFS Global: به وب‌سایت VFS Global مراجعه کنید. مطابق تصویر زیر کشور مقصد را انتخاب کنید و گزینه‌ی Take Me To The website را بزنید. ما در اینجا جمهوری چک را انتخاب کرده‌ایم.

در مرحله‌ی بعد به قسمت زیر منتقل می‌شوید که همان طور که در بالای صفحه سمت راست می‌بینید. می‌توانید زبان سایت را از انگلیسی به فارسی تغییر دهید.

در صورتی که مایل بودید و زبان فارسی را انتخاب کردید، وارد نسخه‌ی فارسی وبسایت می‌شوید. در این مرحله برای ویزا اقدام کنید را انتخاب کنید.

سپس وارد راهنمای قدم به قدم می‌شوید که باید گزینه‌ی دوم یعنی شروع به اقدام کنید را انتخاب کنید.

حال وارد صفحه‌ی زیر می‌شوید. نوع ویزا را گردشگری انتخاب کنید. همان طور که در تصویر می‌بینید. در این قسمت می‌توانید لیست مدارک مورد نیاز و فرم‌ درخواست ویزا را دانلود کنید.

تمام مدارکی را که در لیست ذکر شده آماده کنید. فرم درخواست ویزا را به دقت پرکنید و پرینت بگیرید. حالا نیاز به رزرو وقت ملاقات دارید. طبق تصویر ازصفحه‌ای که ابتدا وارد آن شدید، قسمت دوم یعنی قرار ملاقات رزرو کنید را انتخاب کنید.

در این مرحله باید یک اکانت بسازید. گرفتن وقت ملاقات کار ساده‌ای نیست. معمولا وقت‌ها به سرعت پر می‌شوند. یک راه ساده‌تر این است که از آژانس‌ها یا دارالترجمه‌ها تقاضا کنید که برای شما وقت بگیرند. در صورتی که خودتان موفق به رزرو وقت شوید، نیاز هست که یک هزینه‌ی ریالی را برای رزرو وقت پرداخت کنید. این هزینه بعد از مراجعه به محل شرکت Global VFS به شما برگردانده می‌شود. اما در صورتی که روز و ساعت مشخص شده در شرکت VFS حاضر نشوید، هزینه‌ای که پرداخت کرده بودید، دیگر به شما برگردانده نمی‌شود.

  • حضور در مرکز VFS: در روز و ساعت تعیین شده به VFS مراجعه کنید و مدارک خودتان را تحویل دهید.
  • پرداخت هزینه ویزا: هزینه‌ی درخواست ویزا باید در همان مرکز VFS پرداخت شود. این هزینه شامل هزینه ویزا و هزینه‌ی خدمات VFS است.
  • پیگیری درخواست: بعد از ارسال درخواست می‌توانید وضعیت درخواست خود را از طریق وبسایت VFS پیگیری کنید. مدت زمان بررسی درخواست بسته به کشور مقصد متفاوت است.

آمادگی برای مصاحبه: اگر کشور مقصد نیاز به مصاحبه داشته باشد، باید برای مصاحبه آماده شوید. بعضی از کشورهای شینگن برای ویزای توریستی هم ممکن است مصاحبه بگیرند. کشورهایی که امکان دارد برای ویزای توریستی با شما مصاحبه کنند، آلمان، بلژیک و ایتالیا هستند. بعد از تحویل مدارک به کارگزاری در صورتی که نیاز به مصاحبه باشد، از طریق ایمیل یا تماس تلفنی به شما اطلاع می‌دهند.

  • دریافت ویزا: بعد از بررسی در صورتی که درخواست شما تایید شود، گذرنامه‌تان که ویزای شینگن در آن درج شده است، به مرکز VFS بر می‌گردد. می‌توانید آن را شخصا تحویل بگیرید یا در بخش دانلود فرم‌های سایت VFS وکالت‌نامه را دانلود کنید و با پر کردن آن شخص دیگری را به نمایندگی از خودتان برای دریافت گذرنامه به VFS بفرستید.

هزینه‌ ویزای شینگن چقدر است؟

هزینه ویزای توریستی شینگن برای هر فرد 90 یورو است. بعضی از کشورها مثل پرتغال از کودکان 6 تا 12 سال 45 یورو و از کودکان زیر 6 سال هزینه‌ای دریافت نمی‌کنند. علاوه بر این‌ VFS برای انجام خدمات خود از شما 30 یورو دریافت می‌کند.

دلایل ریجکت شدن ویزای توریستی شینگن

ریجکت شدن ویزای توریستی شینگن به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد. بعضی از دلایل متداول، عبارتند از:

  1. عدم اثبات تمکن مالی کافی: اگر نتوانید نشان دهید که منابع مالی کافی برای پرداخت هزینه‌های سفر و اقامت خود، در منطقه‌ی شینگن را دارید، درخواست ویزای شما ممکن است، رد شود.
  2. مدارک ناقص یا نادرست: ارائه مدارک ناقص، نادرست یا جعلی، یکی از دلایل رایج ریجکت شدن ویزای شینگن است. این شامل اطلاعات نادرست در فرم ویزا هم هست.
  3. سابقه سفر ضعیف یا نداشتن سابقه سفر: اگر سابقه‌ی سفر به کشورهای دیگر را نداشته‌باشید، با سخت‌گیری بیشتری رو به‌رو می‌شوید و ممکن است درخواست ویزای شما رد شود.
  4. عدم اثبات وابستگی به ایران: اگر دلایل کافی مثل داشتن شغل ثابت، تهعدات تحصیلی یا خانوادگی نداشته باشید و نتوانید ثابت کنید که بعد از پایان مدت ویزا به ایران برمی‌گردید، این موضوع می‌تواند یکی از دلایل رد شدن ویزای شما باشد.
  5. برنامه سفر نامعتبر یا غیرمنطقی: برنامه سفری که به نظر سفارت غیر‌واقعی یا مشکوک بیاید مثل رزرو هتل‌های نامعتبر یا برنامه سفر با جزییات ناکافی، می‌تواند منجر به ریجکت شدن ویزای شما شود. گفته می‌شود که بهتر است هتل‌های ارزان قیمت یا هاستل رزرو نکنید. معمولا هتل‌های 4 ستاره برای سفارت قانع کننده هستند.
  6. نگرانی از مهاجرت غیرقانونی: اگر افسر پرونده مشکوک شود که شما ممکن است بعد از ورود به منطقه شینگن قوانین اقامت را نقض کنید و قصد مهاجرت غیرقانونی داشته باشید، درخواست ویزا را رد می‌کند.
  7. بیمه مسافرتی ناکافی: اگر بیمه شما شرایط لازم را نداشته باشد، ممکن است ویزای شما رد شود.
  8. درخواست ویزا از سفارت نادرست: اگر ویزا را از سفارتی درخواست کنید که مقصد اصلی سفر شما نیست، این موضوع هم می‌تواند باعث ریجکت شدن ویزای شما شود.

نتیجه‌گیری: در این مقاله گفتیم که ویزای شینگن ویزایی است که با استفاده از آن می‌توانید به 27 کشور اروپایی سفر و در آن‌ها اقامت کنید. ویزای شینگن 4 نوع است که رایج‌ترین نوع آن ویزای نوع C یا همان ویزای توریستی شینگن است. گفتیم که راحت ترین کشورها برای ویزای شینگن ایسلند، سوئیس، لتونی، ایتالیا، لوگزامبورگ، لیتوانی و اسلواکی هستند. همچنین به بررسی مدارک مورد نیاز و  مراحل اخذ ویزای شینگن پرداختیم و دلایل ممکن برای ریجکتی این ویزا را هم بیان کردیم.

موسی ظهیری

موسی ظهیری

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.

یک پاسخ بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.