مهاجرت کاری به استرالیا : راهنمای کامل 2024  

مهاجرت کاری به استرالیا : راهنمای کامل 2024  

مهاجرت کاری به استرالیا : راهنمای کامل 2024  

 

برای مهاجرت کاری به استرالیا 2 راه وجود دارد: یکی از طریق یک دسته از ویزاهای کاری است که سیستم امتیاز بندی دارند و بر اساس امتیازها به افراد اجازه می‌دهند که به استرالیا مهاجرت کنند. راه دیگر پیدا کردن یک کارفرما و داشتن یک پیشنهاد کاری است. هر دو روش شامل چند زیرمجموعه ویزای مختلف هستند و همه‌ی این ویزاها تحت عنوان ویزای اسکیل ورکر یا GSM شناخته می‌شوند.

مهاجرت کاری به استرالیا و ویزای اسکیل ورکر

ویزای اسکیل ورکر چیست؟

استرالیا با کمبود نیروی کار روبه‌رو است و برای جبران این کمبود ویزای اسکیل ورکر را در نظر گرفته است. این ویزا به متقاضیانی که مهارت‌ها و تجربه‌های مورد نیاز بازار کار استرالیا را دارند، اجازه می‌دهد که به این کشور مهاجرت کرده و در آنجا زندگی و کار کنند. این ویزا شامل دو زیر مجموعه اصلی است. ویزاهای زیر مجموعه اول به پیشنهاد کاری نیاز ندارند و بر اساس سیستم امتیاز بندی کار می‌کنند، متقاضیان در صورتی این ویزاها را دریافت می‌کنند که حداقل امتیاز لازم برای آن‌ها را کسب کرده باشند. این دسته از ویزاها محبوب‌ترین راه برای مهاجرت به استرالیا هستند. دسته دوم ویزاها هم به پیشنهاد کاری نیاز دارند. ما ابتدا به ویزاهای می‌پردازیم که سیستم امتیازبندی دارند.  

سیستم امتیاز بندی مهاجرت کاری به استرالیا

سن : متقاضی باید کمتر از 45 سال سن داشته باشد.

  • 18 تا 24 سال : 25 امتیاز
  • 25 تا 32 سال : 30 امتیاز
  • 33 تا 39 سال : 25 امتیاز
  • 40 تا 44 سال : 15 امتیاز
  • 45 تا 49 سال: 0 امتیاز

مهارت زبان انگلیسی:

  • نمره زبان آیلتس جنرال 6 یا PTE 50 یا معادل آن در تافل IBT، این نمره حداقل نمره‌ی مورد نیاز است و امتیازی ندارد: 0 امتیاز
  • آیلتس جنرال 7 یا PTE 65 یا معادل آن در تافل IBT: 10 امتیاز
  • آیلتس جنرال 8 یا PTE 79 یا معادل آن در تافل IBT: 20 امتیاز

لازم به ذکر است که کسب نمره‌ی بالا در آزمون PTE راحت‌تر از آیلتس است. اما این آزمون در داخل ایران برگزار نمی‌شود و برای شرکت در آن باید به کشورهای اطراف سفر کنید.

نمره تافل IBT از 26 جولای 2024 برای ویزای استرالیا مورد قبول قرار نمی‌گیرد، نمراتی که مربوط به قبل از این تاریخ هستند پذیرفته می‌شوند.

سابقه کاری:

سابقه کاری خارج از استرالیا: 

  • سابقه کاری 0 تا 3 سال: 0 امتیاز
  • سابقه کاری 3 تا 5 سال: 5 امتیاز
  • سابقه کاری 5 تا 8 سال: 10 امتیاز
  • سابقه کاری 8 سال و بیشتر: 15 امتیاز
  • سابقه کاری در استرالیا:
  • سابقه کاری 1 تا 3: 5 امتیاز
  • سابقه کاری 3 تا 5 سال: 10 امتیاز
  • سابقه کاری 5 تا 8 سال: 15 امتیاز
  • سابقه کاری 8 و بیشتر: 20 امتیاز
  • امتیاز مدرک تحصیلی
  • دیپلم فنی و فوق دیپلم : 10 امتیاز
  • کارشناسی و کارشناسی ارشد: 15 امتیاز
  • دکترا: 20 امتیاز

مدرک تحصیلی شما ابتدا باید در استرالیا معادل‌سازی شود و بعد امتیاز می‌گیرد.

تحصیل در استرالیا:

  • حداقل دو سال تحصیل در استرالیا : 5 امتیاز
  • کسی که در مناطق رجینال (Regional) استرالیا تحصیل کرده باشد علاوه بر امتیاز تحصیل در استرالیا 5 امتیاز دیگر هم می‌گیرد.
  • منظور از مناطق رجینال، مناطق کم جمعیت‌تر، شهرهای کوچک و نواحی روستایی هستند.

امتیازات دیگر:

افراد مجرد 10 امتیاز می‌گیرند.

افراد متاهل اگر سن همسر آن‌ها زیر 45 باشد و نمره‎‌ی آیلتس 6 یا معادل آن در آزمون‌های دیگر داشته باشد 5 امتیاز می‌گیرند و در صورتی شغل همسرشان هم در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا باشد و مدارکش ارزیابی و تایید شده باشند هم 5 امتیاز دیگر می‌گیرد.

افرادی که مترجم مورد تایید سازمانی ناتی هستند 5 امتیاز می‌گیرند.

بعضی از مشاغل خاص، مثل مشاغل مربوط به IT ، پزشکی و بعضی از رشته‌های مهندسی، با توجه به میزان تقاضا ممکن است امتیاز بیشتری داشته باشند.

امتیازات ایالتی

برای متقاضیان ویزای 190، ایالت 5 امتیاز و برای متقاضیان ویزای 491، 15 امتیاز اضافه می‌کند.

حداقل امتیاز مورد نیاز برای مهاجرت کاری به استرالیا از طریق ویزای اسکیل ورکر 65 امتیاز است.

لیست مشاغل ویزای کار استرالیا

دولت استرالیا هر سال لیستی از مشاغل مورد نیاز بازار کارش را اعلام می‌کند. فردی که قصد مهاجرت کاری به استرالیا را دارد، باید شغلش در این لیست باشد، تا بتواند برای ویزاهای کاری استرالیا اقدام کند. این مشاغل چند دسته هستند و به هر دسته یک سری از ویزاهای کاری تعلق می‌گیرد.

انواع لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا

  1. لیست مشاغل بلند ‌مدت و میان مدت (MLTSSL): این‌ها مشاغلی هستند که به طور میان‌مدت و بلندمدت در استرالیا مورد نیاز هستند و معمولا با استفاده از این مشاغل می‌توان ویزاهای مستقل و دائمی گرفت. بعضی از این مشاغل عبارتند از:
  2. حسابدار
  3. معمار
  4. پزشک عمومی
  5. پرستار
  6. دندانپزشک
  7. رادیولوژیست
  8. روانشناس بالینی
  9. برنامه‌نویس
  10. مهندس شبکه
  11. مهندس مکانیک
  12. مهندس عمران
  13. مهندس برق
  14. نجار
  15. کابینت ساز
  16. لیست مشاغل کوتاه مدت (STSOL): این‌ها مشاغلی هستند که به طور موقت در استرالیا به آن‌ها نیاز هست. بعضی از مشاغل کوتاه‌مدت عبارتند از:
  17. طراح گرافیک
  18. طراح لباس
  19. مدیر تبلیغات
  20. بازاریاب
  21. مدیر مالی
  22. مهندس تعمیر و نگهداری هواپیما
  23. آشپز
  24. خیاط
  25. آرایشگر
  26. مشاور خانواده
  27. مشاور ترک اعتیاد
  28. مدیر هتل
  29. لیست مشاغل رجینال (ROL): این لیست شامل مشاغلی است که به طور خاص در مناطق رجینال استرالیا به آن‌ها نیاز هست. بعضی از این شال عبارتند از:
  30. مهندس کشاورزی
  31. کشاورز
  32. دامپزشک
  33. کارگردان هنری
  34. طراح پارچه لباس
  35. آتشنشان
  36. مربی کمک‌های اولیه
  37. مهماندار هواپیما
  38. طراح داخلی

این مشاغل، بعضی از مشاغل مورد نیاز استرالیا در سال 2024 هستند. دولت استرالیا هر سال لیست این مشاغل را آپدیت می‌کند. برای دیدن لیست کامل مشاغل به سایت رسمی اداره مهاجرت استرالیا  مراجعه کنید.

انواع ویزای اسکیل ورکر استرالیا

ویزای 189:  ویزای 189 یک ویزای مستقل مهارتی است که شما برای درخواست آن، نیازی ندارید که یک کارفرما یا ایالت یا منطقه‌ای در استرالیا اسپانسر شما باشد و به صورت مستقل می‌توانید برای آن اقدام کنید. این ویزا یک ویزای اقامت دائم است که دارنده‌ی آن می‌تواند در هر کجای استرالیا زندگی و کار کند.

اگر شغل شما در لیست مشاغل میان‌مدت و بلندمدت (MLTSSL) استرالیا باشد و بتوانید 65 امتیاز کسب کنید، می‌توانید برای این ویزا اقدام کنید. اداره مهاجرت هر چند وقت یکبار برای افرادی که برای این ویزا درخواست داده‌اند و واجد شرایط آن هستند دعوت نامه ارسال می‌کند. اما در سال 2024 اداره‌ی مهاجرت ظرفیت زیادی به این ویزا اختصاص نداده است.

ویزای 190: هم یک ویزای مهارتی اقامت دائم است که شما برای درخواست آن نیاز دارید که یک ایالت اسپانسر شما باشد. در این حالت ایالت 5 امتیاز به شما اضافه می‌کند. اگر شغل شما در لیست مشاغل میان‌مدت و بلند‌مدت (MLTSSL) یا مشاغل کوتاه‌مدت (STSOL) باشد و بتوانید 60 امتیاز کسب کنید می‌توانید برای این ویزا اقدام کنید و منتظر دعوت‌نامه از سمت ایالت بمانید.

دارنده‌ی ویزای 190 موظف است برای مدتی، که معمولا دو سال است، در ایالتی که اسپانسر او بوده زندگی و کار کند. بعد از گذراندن این دو سال آزاد است که به هر کجای استرالیا نقل مکان کند.

ویزای 491:  ویزای 491 یک ویزای مهارتی اقامت موقت پنج ساله است. شما برای درخواست این ویزا نیاز دارید که یا یکی از مناطق رجینال استرالیا یا یکی از بستگان شما که در مناطق رجینال زندگی می‌کند، اسپانسر شما شود. در این حالت 15 امتیاز به شما اضافه می‌شود. شما برای سه سال موظف هستید که در همان منطقه‌ی رجینال زندگی و کار کنید اما بعد از سه سال می‌توانید برای ویزای اقامت دائم اقدام کنید و در هر نقطه‌ای از استرالیا که مایل هستید، زندگی کنید.

برای ویزای 491 شغل شما باید در لیست مشاغل رجینال (ROL) باشد. اما این تنها لیست نیست. مشاغلی از لیست کوتاه‌مدت و لیست میان مدت و بلند مدت هم شامل این ویزا می‌شوند. برای این ویزا شما نیاز دارید که 50 امتیاز کسب کنید. 

ویزاهای 190 و 491 در سال 2025 نیز ظرفیت خوبی خواهند داشت.

سه ویزایی که تا به حال گفتیم یعنی ویزاهای  189، 190 ، 491 ویزاهایی هستند که بر اساس سیستم امتیاز‌دهی کار می‌کنند. حال می‌خواهیم به دسته‌ای دیگر از ویزاهای اسکیل ورکر بپردازیم که به آن‌ها ویزاهای اسپانسری کارفرما گفته می‌شود. این ویزاها عبارتند از:

ویزای 186: یک ویزای اقامت دائم است که شما برای درخواست آن نیاز دارید که یک کارفرما در داخل استرالیا اسپانسر شما باشد. شغل شما باید در لیست مشاغل میان‌مدت و بلند‌مدت (MLTSSL) باشد و حداقل سه سال سابقه‌ی کاری داشته باشید.

در این نوع ویزا چون شما یک پیشنهاد کاری از سمت کارفرما دارید دیگر امتیازبندی نمی‌شوید. اما باید یک سری شرایط را داشته باشید. سن شما باید زیر 45 سال باشد و نمره‌ی آیلتس حداقل 6 یا معادل آن در آزمون‌های مشابه داشته باشید. همچنین شغل شما باید یک شغل دائمی باشد.

ویزای 187: این ویزا هم یک ویزای اقامت دائم است و همه‌ی شرایط ویزای 186 رادارد با این فرق که در ویزای 187 کارفرمای شما باید در یکی از مناطق رجینال استرالیا باشد.

ویزای 482:  یک ویزای اقامت موقت است که برای دریافت آن شما نیاز دارید که یک کارفرما در داخل استرالیا اسپانسر شما شود. این ویزا سه نوع مسیر اصلی دارد:

  1. مسیر کوتاه مدت: اگر شغل شما در لیست مشاغل کوتاه مدت (STSOL) باشد، به شما ویزای دو ساله داده می‌شود.  در صورتی که توافق‌نامه بین‌المللی وجود داشته باشد، ممکن است تا 4 سال هم تمدید شود. به صورت مستقیم امکان تبدیل آن به اقامت دائم وجود ندارد.
  2. مسیر میان مدت: اگر شغل شما در لسیت مشاغل میان‌مدت و بلند‌مدت (MLTSSL) باشد، ویزایی که به شما داده می‌شود حداکثر تا 4 سال اعتبار دارد و بعد از سه سال کار در این مسیر امکان اقدام برای اقامت دائم وجود دارد.
  3. مسیر توافق‌نامه کاری: در صورتی که بین کارفرمایی که قصد دارد اسپانسر شما باشد و دولت استرالیا توافق‌نامه خاصی وجود داشته باشد، شما می‌توانید از این مسیر برای این ویزا اقدام کنید. در این حالت مدت زمان ویزا بستگی به مدت زمان توافق دارد.

این نوع ویزا محدودیت سنی ندارد و به نمره‌ی زبان حداقل 5 آیلتس و معادل آن در آزمون‌های دیگر نیاز دارد. برای این ویزا شما باید حداقل 2 سال سابقه‌ی کار داشته باشید.  

ویزای 494: یک ویزای اقامت موقت پنج ساله است که به یک شغل و کارفرما در یکی از مناطق رجینال استرالیا نیاز دارد. بعد از سه سال امکان تبدیل آن به اقامت دائم وجود دارد. شما برای درخواست این ویزا باید زیر 45 سال سن و حداقل نمره آیلتس 6 یا معادل آن در آزمون‌های دیگر را داشته باشید. همچنین شغل شما باید در لیست مشاغل رجینال (ROL) باشد.

همه‌ی ویزاهای اسکیل ورکر به متقاضی اصلی و خانواده‌ی او اجازه‌ی مهاجرت به استرالیا را می‌دهند. همچین اعضای خانواده‌ای که همراه متقاضی مهاجرت می‌کنند، اجازه‌ی تحصیل و کار در استرالیا را دارند.

راه‌‌های دیگر مهاجرت کاری به استرالیا:

ویزای گلوبال تلنت یا 858: این ویزا یک ویزای اقامت دائم است و برای افرادی است که در زمینه‌های هنری، ورزشی، دانشگاهی یا تحقیقاتی دستاوردهای برجسته‌ای دارند و این دستاوردها در سطح بین‌المللی شناخته شده هستند.

متقاضی این ویزا باید به وسیله‌ی یک سازمان یا فرد معتبر در استرالیا حمایت شود و حمایت‌کننده باید در زمینه‌ای که متقاضی در آن دستاورد دارد، فعالیت کند. همچنین متقاضی باید نشان بدهد که قادر به کمک به استرالیا در زمینه‌ای که در آن تخصص دارد، هست.

این ویزا هم به خانواده‌ی متقاضی اصلی اجازه می‌دهد که همراه او مهاجرت کنند.

 

مراحل مهاجرت کاری به استرالیا

مراحل مهاجرت کاری برای ویزاهای که سیستم امتیازبندی دارند:

  1. چک کردن لیست مشاغل مورد نیاز: ابتدا باید به سراغ لیست مشاغل مورد نیاز بازار کار استرالیا بروید و چک کنید که شغل شما در این لیست وجود دارد یا نه، اگر وجود داشته باشد، بر اساس اینکه جز کدام دسته از مشاغل است مثلا در لیست مشاغل میان‌مدت و بلند‌مدت است یا لیست مشاغل کوتاه‌مدت، در جلوی اسم شغلتان لیستی از انواع ویزاهایی را که می‌توانید برای آن‌ها اقدام کنید، می‌بینید.
  2. ارزیابی مهارت‌ها یا اسسمنت: در این مرحله باید مدارک تحصیلی و تجارب کاری شما به وسیله‌ی سازمان‌های مربوطه ارزیابی و تایید شوند. این سازمان‌ها بر اساس نوع شغل و رشته‌ی شما متفاوت هستند. مثلا مشاغل مهندسی به وسیله‌ی سازمان Engineers Australia، مشاغل مربوط به کامپیوتربه وسیله‌ی سازمان ACS و مشاغل فنی و حرفه‌ای به وسیله‌ی سازمان TRA  ارزیابی می‌شوند. در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا، در جلوی اسم شغلتان می‌توانید سازمانی که برای ارزیابی مدارکتان باید به آن مراجعه کنید را ببینید. همین طور که قبلا گفتیم مدارک تحصیلی قبل از ارزیابی باید معادل سازی شوند.

در این مرحله سازمان‌های مختلف ممکن است از شما مدارک مختلفی بخواهند. اما معمولا بیشتر آن‌ها از شما مدارک زیر را می‌خواهند. برای این موضوع شما به یک دارالترجمه انگلیسی رسمی معتبر نیاز دارید.

  • مدارک هویتی: شامل پاسپورت، شناسنامه و کارت ملی
  • مدارک تحصیلی: شامل دیپلم، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا و ریز نمرات دوره‌های تحصیلی
  • مدارک شغلی: شامل نامه تاییدیه از کارفرماهای قبلی و فعلی که در آن ذکر شده شما در آن شرکت چه سمتی داشتید، چه مدت کار کردید و چه وظایفی را انجام دادید. همچنین مدارک دیگری مثل قراردادهای کاری و فیش‌های حقوقی هم مورد نیاز هستند.

این مدارک باید ترجمه رسمی شوند و تایید شده باشند. بیشتر سازمان‌ها در این مرحله از شما نمره‌ی آزمون زبان را نمی‌خواهند اما

سازمان مهندسی استرالیا EA، نمرات آزمون زبان را در همین مرحله از شما می‌خواهد. نتیجه ارزیابی باید مثبت باشد تا بتوانید به مرحله‌ی بعد بروید.

  • ثبت علاقه‌مندی (EOI) در سایت SkillSelect:  بعد از اینکه مهارت‌های شما ارزیابی و تایید شد، وارد سایت SkillSelect می‌شوید، مشخصات و نمره‌ی زبان خود را وارد می‌کنید و EOI را ارسال می‌کنید، سپس منتظر دریافت دعوت‌نامه از دولت استرالیا می‌شوید.
  • درخواست ویزا: در صورت دریافت دعوت‌نامه، می‌توانید برای ویزای مورد نظر اقدام کنید. در این مرحله باید یک سری معاینات پزشکی انجام دهید، همچنین از شما گواهی عدم سوء‌پیشینه خواسته می‌شود.
  • صدور ویزا: اداره‌ی مهاجرت درخواست شما را بررسی می‌کند، در صورت تایید، ویزای شما صادر می‌شود و می‌توانید به استرالیا مهاجرت کنید.

مراحل مهاجرت کاری به استرالیا برای ویزاهای اسپانسری کارفرما:

  1. تایید اسپانسرشیپ: کارفرمای شما باید به عنوان اسپانسر تایید شود.
  2. نامزدی شغلی: کارفرمای شما، باید شما را برای شغل مورد نظر نامزد کند.
  3. ارزیابی مهارت‌ها یا اسسمنت: در این مرحله باید مدارک تحصیلی و شغلی شما ارزیابی و تایید شود.
  4. درخواست ویزا و صدور آن: در صورتی که نتیجه‌ی اسسمنت مثبت باشد، شما برای ویزا درخواست می‌دهید. در این مرحله آزمایشات پزشکی و گواهی عدم سوء‌پیشینه لازم است. سپس ویزای شما صادر می‌شود.

هزینه ویزای کار استرالیا

هزینه انواع ویزاهای کاری

هزینه ویزای 189 و 190 :

متقاضی اصلی: 4765 دلار استرالیا

همسر یا فرزند بالای 18 سال: 2385 دلار استرالیا

 فرزند زیر 18 سال: 1195 دلار

هزینه ویزای 491:

متقاضی اصلی: 4240 دلار استرالیا

همسر یا فرزند بالای 18 سال: 2120 دلار استرالیا

فرزند زیر 18 سال: 1060 دلار استرالیا

هزینه ویزای 494 و 186 :

متقاضی اصلی: 4770 دلار استرالیا

همسر یا فرزند بالای 18 سال: 2385 دلار استرالیا

فرزند زیر 18 سال: 1190 دلار استرالیا

هزینه ویزای 482:

مسیر کوتاه مدت:

متقاضی اصلی: 1495 دلار استرالیا

همسر یا فرزند بالای 18 سال: 1495 دلار استرالیا

هر فرزند زیر 18 سال: 375 دلار استرالیا

مسیر میان مدت:

متقاضی اصلی: 3115 دلار استرالیا

همسر یا فرزند بالای 18 سال: 3115 دلار استرالیا

فرزند زیر 18 سال: 780 دلار استرالیا

هزینه‌ی ویزای گلوبال تلنت (858):

متقاضی اصلی: 4840 دلار استرالیا

همسر یا فرزند بالای 18 سال: 2425 دلار استرالیا

فرزند زیر 18 سال: 1210 دلار استرالیا

در کنار هزینه ویزاها، هزینه ترجمه رسمی مدارک، اسسمنت آن‌ها و آزمایشات پزشکی هم وجود دارد که باید آن‌ها را هم در نظر بگیرید.

درصورتی که برای ترجمه رسمی مدارک خود به کمک نیاز داشتید، ما در دارالترجمه انگلیسی علامه در کنار شما هستیم.

سوالات متداول:

  1. آیا امکان اخذ ویزای کار استرالیا بدون مدرک زبان وجود دارد؟

خیر. تنها ویزایی که به حداقل نمره‌ی زبان نیاز دارد، ویزای 482 است که به نمره آیلتس 5 و معادل آن در آزمون‌های دیگر نیاز دارد.

  • مدرک زبان مورد نیاز برای مهاجرت کاری به استرالیا چیست؟

استرالیا مدارک زبان آیلتس، PTE، کمبریج C1 Advanced (CAE) را می‌پذیرد و از جولای 2024 اعلام کرد که تا اطلاع ثانوی نتایج آزمون تافل IBT را نمی‌پذیرد. البته نمرات آزمون‌هایی که قبل از این تاریخ برگزار شده‌اند، همچنان مورد قبولند.

همچنین نمرات آزمون OET برای پزشکان و سایر اعضای کادر درمان پذیرفته می‌شود.

  • راحت‌ترین ویزای کاری استرالیا برای مهاجرت کدام است؟

ویزای 482 که یک ویزای اقامت موقت است. شرایط این ویزا نسبت به ویزاهای دیگر ساده‌تر و فرآیند آن سریع‌تر است.

نتیجه‌گیری:

در این مقاله به مهاجرت کاری به استرالیا و بررسی انواع ویزاهای کاری آن پرداختیم. گفتیم که دو راه برای مهاجرت کاری به استرالیا وجود دارد یکی از طریق ویزاهایی که سیستم امتیاز بندی دارند، مانند ویزاهای 189، 190 و 491 و دیگری از طریق پیدا کردن یک اسپانسر کارفرماست مانند ویزاهای 186، 187، 482 و 494 . همچنین به ویزای گلوبال تلنت اشاره کردیم که مخصوص افرادی است که در زمینه‌های هنری، ورزشی، دانشگاهی یا تحقیقاتی به دستاورد برجسته‌ای در سطح بین‌المللی دست پیدا کرده‌اند. در انتها نیز به هزینه‌ی ویزای کار استرالیا پرداختیم.

موسی ظهیری

موسی ظهیری

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.

یک پاسخ بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.